maanantai 22. marraskuuta 2010

Kynttiläpurkit

Ollaan pojan kanssa oltu kahtena viimeisenä viikonloppuna jouluaskartelukurssilla. Tosi mukavaa on ollut, vaikka poika kyllä suurimmaksi osaksi tekikin muuta kuin askarteli (eli söi eväitä ja leikki) mutta jotain sai ihan itsekin aikaan.

Yksi mitä tehtiin, oli tämmöiset kynttiläpurkit.




Eli krakleerauslakkaa alle, maalia päälle ja itse lisäsin tuommoista joskus lähetyksen kirppikseltä löytämääni muovista hyllynreunus"pitsiä". Ihan kivat tuli! :)

ja jos nyt joku kurssilla ollut tunnistaa tekeleeni ja sitä myöten meidät niin olisi mukavaa jos vinkkaisit asiasta... :)

Eilen muuten tehtiin citymarketissa ensimmäinen  joulupukkihavainto. Poika ei uskaltanut karkkia ottaa pukilta, mutta ei sentään karkuun juossut.. ;)

Laura

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Joulupuu



Käytiin eilen pojan kanssa metsässä hakemassa vähän aarteita: sammalta, jäkälää, käpyjä... Poika otti sitten mukaan myös kokonaisen kuusen. :)  kuvissa taustalla hassu Ikean taulu, jonka ostin kerran ale-osastolta kehyksien takia, mutta jotenkin tuo taulu on miellyttänyt meitä ja saanut toistaiseksi olla.




Kaunis.



Laura

perjantai 12. marraskuuta 2010

Joulumusiikki

Joulumusiikki on yksi joulun "ehdoton" juttu. Tai ehkä pidemminkin joulunalusajan. Jouluaattona ei juurikaan tule enää musiikkia kuunneltua (ehkä siksi ettei ehdi, hih), mutta joulun alla sitäkin enemmän.


Rakastan Nat King Colen, Frank Sinatran ja kumppaneiden versioita vanhoista joululauluista (White Christmas, The Christmas Song, Jingle Bell Rock jne. ). Niiden parissa voi todellakin tunnelmoida saapuvaa joulua... Tässä yksi lemppareistani, eli juurikin The Christmas Song Nat King Colen esittämänä.



Yhtälailla pidän suomalaisista joululauluista iloisine Nissepolkkineen. Varpunen jouluaamuna on yksi koskettavimmista joululauluista. Lapsena se ei koskettanut samalla lailla, oli vain yksi vähän surumielinen joululaulu toisten vastaavien joukossa. Jossain vaiheessa sain kuulla tarinan laulun takana ja jouluna 2006 se todenteolla iski. Poikamme oli syntynyt juuri lokakuussa ja olin marraskuussa Club for fiven joulukonserttia kuuntelemassa. Olin jo vähän herkistynyt kauniista musiikista kun Varpunen jouluaamuna alkoi...ja sitä tulvaahan ei sitten pysäyttänyt mikään. Itkin koko kappaleen ajan kun mietin sitä tuskaa mitä Topelius on tuntenut kirjoittaessaan runoa, josta tuo laulu sitten tehtiin.
Pidän muutenkin tosi paljon Club for fivesta. Tässä yksi esimerkki.



Viime syksynä kun liityin kuoroon ja meillä oli iso joulukonsertti sitten joulun alla, syntyi taas uusi suhde joululauluihin kun niitä sai laulaa osana mahtavaäänistä naiskuoroa. Ihanaa! Lauloimme mm. tuon Varpusen jouluaamuna, sekä minulle silloin uuden tuttavuuden: Adeste Fideles.Tässä Andrea Botticellin versio. Toki olen siis sen aiemmin kuullut, mutta en laulanut koskaan. Aika paljon oli muutenkin hartaita ja kristillisiä joululauluja, sillä konsertti oli kirkossa. Mm. En etsi valtaa loistoa kuului myös ohjelmistoon. Tässä sen esittää Rajaton.

Me kuunnellaan yleisesti ottaen enemmänkin semmoista vähän raskaampaa musiikkia, ja löytyypä siltäkin saralta joulumusiikkia. ;) (enemmän kyllä joulumusiikissa tykkään näistä perinteisemmistä versioista) Yhtenä jouluna ostin miehelle sen "hevimmän" version Tiernapojista, eli Timo Rautiaisen ja Trio Niskalaukauksen levyn. Näitä raskaampia joululauluja ei kuitenkaan vielä ainakaan meiltä levyiltä löydy. Tässä Sonata Arctican ihanan Tony Kakon versio laulusta Pieni rumpalipoika.

Tässä yksi uusi tuttavuus johon törmäsin kun taas aamupäivällä etsin Youtubesta joulumusiikkia soimaan korttiaskartelujen taustalle. George Michaelin December Song (I Dreamed of Christmas) Aika kaunis.



Tunnelmallista viikonloppua...nyt saa jo kuunnella joulumusiikkia. :)

Laura

torstai 11. marraskuuta 2010


Joulublogi. 

Täytyyhän semmoinen olla jokaisella todellisella jouluihmisellä. ;) Niinpä myös minullakin! (jo viime jouluna tämän piti syntyä mutta...antoi odotuttaa itseään.)


Kuvat joululta -08
Olen siis aina (oikeasti, aina!) ollut jouluihminen. Lapsesta lähtien odotin joulua jo marraskuussa viimeistään ja suunnittelin jouluaaton ohjelman kirjallisesti! :) Tottakai lahjat olivat tärkeitä, mutta eivät pelkästään ne, vaan se koko tunnelma, tuoksut, kaikki... Meillä ei mitään ihan kamalaa joulustressiä ollut, ainakaan semmoista joka olisi lapsille asti "ulottunut", vaikka äiti aina jouluaattona katosi jossain vaiheessa paketoimaan viimeisiä lahjoja, joskus jopa tekemään niitä loppuun. ;) Isän kanssa me tehtiin (ja tehdään vieläkin) laatikot ja haettiin kuusi muutamaa päivää ennen aattoa. Yleensä jostain metsästä (ihan luvallisesti siis ;) ) tai sitten ihan kuusikauppiaalta. Mieleeni on jäänyt eräs kerta kun saatiin alennusta koska lauloin myyjälle! Ja ehkä 15 vuotta myöhemmin kun satuttiin samaan paikkaan ja juteltiin myyjän kanssa asiasta, niin osoittautui että kyseessä oli sama myyjä ja laulu oli jäänyt myyjällekin mieleen! Voihan toki olla, että silloinen myyjä sanoi vain niin, mutta onhan se kiva ajatella että se olisi jäänyt myyjälle mieleen, ja miksei näin olisi voinut käydäkin..?)

Kuva joululta -09

Nyt "aikuisiällä" on joulun odotus ihan yhtä ihanaa. Joulun vietto on toki hieman muuttunut, sillä sen jälkeen kun mieheni tapasin me ollaan vietetty aattoa 2 osoitteessa, eli ensin käyty anoppilassa ja sitten menty minun vanhemmilleni. Pojan syntymän jälkeen ollaan mietitty että onko siinä järkeä lentää paikasta toiseen ja joka vuosi (joulun jälkeen..) ollaan puhuttu että pitäiskö asialle tehdä jotain...mutta ei olla tehty. Ehkä tämä joulu on nyt ensimmäinen erilainen joulu, jota vietetään osin kotona?

Pohdiskelut siitä jatkuvat...

Tervetuloa seuraamaan joulublogiani!

Laura